طراحی سازه های بتنی، فلزی، سوله های صنعتی :


انواع ساختمان از لحاظ سازه:

ساختمان‌های بتنی:

ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد. در این نوع طراحی ساختمان، سقفها به وسیله تاوه (دال)های بتنی پوشیده می‌شود، و یا از سقف‌های تیرچه بلوک و یا سایر سقف‌های پیش ساخته استفاده می‌شود. برای ساخت دیوارهای جدا کننده (پارتیشن‌ها) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه‌ای، آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی فشاری، فوم استاندارد ضد حریق، تیغه گچی و یا چوب استفاده شود.همچنین ممکن است از دیوارهای بتن آرمه هم استفاده شود که در این صورت نوع این دیوارها دیوار برشی می‌باشد. در این نوع از ساختمان ها برای ساخت شاه تیرها و ستون‌ها از بتن آرمه (بتن مسلح) استفاده می‌شود. با توجه به بیشتر بودن تقاضا در زمینه ساخت ساختمان های بتنی بعلت فراوانی بیشتر و همچنین آسان تر بودن اجرای آن و فراوانی بیشتر نیروهای متخصص در این زمینه کارفرمایان و مالکانی که قصد ساخت و ساز دارند در صورت یکسان بودن و عدم مشکل در پروژه با انتخاب اول سازه بتنی روبرو خواهیم شد لذا وجود متخصصان طراحی و اجرای این سازه ها آن هم با بیشترین و بهترین رزومه کاری لازمه استان و کشور می باشد که مرکز مهندسی تعادل با بهترین متخصصان طراحی ساختمان های بتنی و با ارائه بهترین طرح ها آماده خدمات رسانی می باشد.

 Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (7).jpg  Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (8).jpg  

 

ساختمان‌های فلزی:

این نوع طراحی ساختمان‌ ها برای ساختن ستون‌ها و پل‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود. در ایران معمولاً برای ساختن ستون‌ها از تیر آهن‌های دوبل و یا بال پهن‌های تکی استفاده می‌نمایند.        برای اتصالات از نبشی-تسمه و برای اتصال ستون به فونداسیون هااز صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود و معمولاً دو قطعه را به وسیله جوش به هم متصل می‌نمایند (استفاده از پرچ یا پیچ و مهره نیز متداول است).این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می شود.مشخصا علاوه بر اولویت استحکام ومقاوم بودن ساختمان باید طراح ساختمان اولویت مهم اقتصادی بودن ساختمان را مد نظر قرار دهد.مهندسان طراح مرکز مهندسی تعادل بارزومه قوی در زمینه طراحی ساختمان های فولادی در سطح استان چهارمحال و بختیاری و همچنین کشور آماده ارائه بهترین و اقتصادی ترین طرح های طراحی می باشد. همچنین با توجه به سابقه مهندسین مرکز در اجرای ساختمان های فولادی مشاوره در همه مراحل ساخت سازه و ارائه راهکار های مناسب و بروز برای پیشبرد و حل مشکلات و سوالات مجری و مالک، آماده همکاری می باشد.

Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (9).jpg

 

 

 

طراحی ساختمان‌های مصالح بنایی:

برای طراحی ساختمان‌ های کوچک که از ٢ طبقه تجاوز نمی‌نمایند می‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود. اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها آجری بوده و برای ساختن سقف‌ها در ایران معمولاً از پروفیل‌های فولادی و آجر به صورت طاق ضربی استفاده می‌گردد؛ و یا از سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.

در این نوع ساختمان برای مقابله با نیروهای جانبی (نظیر زلزله) باید حتماً از شناژهای روی کرسی چینی و زیر سقف‌ها استفاده شود؛ همچنین در ساختمان‌های آجری معمولاً دیوارهای حمال در طبقات مختلف روی هم قرار می‌گیرند و اغلب پارتیشن‌ها نیز همین دیوارهای حمال می‌باشند.حداقل عرض دیوارهای حمال نباید از ۳۵ سانتیمتر کمتر باشد.

Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (10).jpg Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (11).jpg

 

ساختمان‌های خشتی و گلی:

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌ها از خشت خام و گل می‌باشد و تعداد طبقات آن از یک طبقه تجاوز نمی‌کند و در مقابل نیروهای جانبی همانند زلزله به هیچ وجه مقاوم نیستند.

  

Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (12).jpg

ساختمان‌های چوبی:

طراحی ساختمان‌ ها در مناطقی که چوب با قیمت ارزان در دسترس است ساخته می‌شوند، مانند شهرهای جنوبی کشور اتریش، بعضی ایالت‌های کشور آمریکا و ...

ساختمان‌های چوبی در ایران به علت کمبود منابع کمتر ساخته می‌شود.

  Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (13).jpg Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (14).jpg

ساختمان با استفاده از L.S.F  

سازه فولادی سبک که به اختصار به آن سازه ( LSF) گفته می شود، یکی از سیستم های نوین ساختمانی است که برای اجرای ساختمان های با طبقات محدود که معمولا تا 5 طبقه می باشد استفاده می شود و از سیستم های مورد تایید مهندسان عمران در کشورهای توسعه یافته و مدرن می باشد. این سازه از ورق های فولادی نورد شده برای تامین پایداری ساختمان، صفحات و تخته های گچی به عنوان پوشش درونی و قطعات دیواره خارجی به عنوان نما تشکیل شده است. این سیستم توانایی ترکیب با سیستم های سازه ای دیگر را دارا می باشد. استفاده از این سیستم وزن سازه را تا پنجاه درصد کاهش می دهد و این بزرگترین امتیاز در برابر زلزله می باشد.

این سیستم که شباهت زیادی به روش های ساخت ساختمان های چوبی دارد، بر اساس کاربرد اجزایی به نام استاد (Stud) یا وادار و تراک (Track) یا رانر شکل گرفته است و از ترکیب نیمرخ های فولادی گالوانیزه سرد نورد شده، ساختار اصلی ساختمان برپا می شود. مقاطع مورد استفاده در این سیستم U,C و Z است، که معمولاً با اتصالات سرد به یکدیگر متصل می شوند. 

این سیستم در اکثر موارد با سقف سبک و به صورت موردی با انواع دیگر سقف اجرا می شود. تیر و تیرچه های این نوع سقف های سبک، همانند استاد و تراک های دیوار ها است .  سقف نهایی معمولاً از نوع شیب دار و با استفاده از خرپاهای فلزی ساخته شده از پروفیل های سرد نورد شده در نظر گرفته می شود . قسمت های دیگر ساختمان نیز با استفاده از پروفیل های سرد نورد شده اجرا می شوند و با انواع نماها از قبيل فایبر سمنت، سنگ, آجر نما, نمای PVC , چوبی يا آلمينيومی, رنگکاشی, سراميک و ... بر روی اين ديوار قابل اجرا است و از داخل نيز همانند ديوارهای معمول امکان اجرای رنگ, کاغذ ديواری و ... بر روی پانلهای گچی  یا پانلهای سیمانی(فایبر سمنت)وجود خواهد داشت. فضای درون ديوار نيز با عايق صوتی و حرارتی مناسب پر مي گردد .

مرکز مهندسی تعادل اولین مرکز تخصصی طراحی ساختمان های فولادی سبک در استان چهارمحال و بختیاری و همچنین طراح و مجری طرح های مقاوم سازی با استفاده از فولاد L.S.F در سطح استان و کشور آماده ارائه خدمات مشاوره ای و طراحی در همه زمینه های مربوطه می باشد .

Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (15).jpg

 

 

طراحی ساختمان‌های ترکیبی:

ممکن است ساختمانی از دو یا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمان‌های فلزی-بتنی و یا فلزی-آجری و ...

 

 

سوله های صنعتی

سوله صنعتی دارای سقفی شیب دار می باشد که از اجزای گوناگونی تشکیل شده است. قسمت های مختلف یک سوله شامل ستون، رفتر، پرلین، استرات، وال پست، بادبند، سگراد، سینه بند، پیچ و مهره و سایبان می باشد. سوله های صنعتی به دلیل این که معمولا دارای کاربردی صنعتی می باشند و برای پروژه ها و ساخت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد با دیگر سوله ها متفاوت  می باشند.

طراحی و ساخت سوله صنعتی:

امر طراحی سوله های صنعتی بسیار مهم و پر اهمیت می باشد برای ساخت سوله های صنعتی می بایست تمامی عوامل موثر را در نظر داشت و آنها را رعایت کرد. چرا که کوچک ترین بی اهمیتی به نکات ریز و دقیق ممکن است خسارات زیادی را بر جای بگذارد. مرکز مهندسی تعادل با داشتن مهندسین با سابقه در زمینه طراحی و اجرای سوله های صنعتی آماده ارائه بهترین و اقتصادی ترین طرح های اجرای سوله های صنعتی در سطح کشور می باشد.

ابعاد سوله های صنعتی

سالن هایی که سوله در انجا ساخته می شود ممکن است نیازمند دهانه هایی گسترده و یا کوچک باشد که این امر بستگی به کاربرد سوله ی مورد نظر دارد. دهانه های سوله در حدود ۶۰ متر تولید می شود. اما دهانه ی مورد نیاز برای سالن های سوله های صنعتی معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ متر می باشد. اما برای ساخت سوله هایی برای کاربرد هایی مانند صنایع و یا کارخانه ها ممکن است تا ۲۰ متر باشد و ارتفاع معمولی این سوله ها تا حدود ۶ متر باشد.

انواع سوله :

بهترین نوع سوله:

اگر بخواهیم که از بهترین نوع سوله سخن بگویم بدون تردید می توانیم از سوله  خرپایی نام ببریم.داشتن ویژگی هایی مانند عدم محدودیت در ساخت دهانه، امکان نصب چرثقیل هایی با تناژ های بالا در سقف و کناره های این سوله و کم وزن بودن و هزینه کم در ساخت و بالا بودن میزان استحکام و انسجام در قیاس با دیگر سوله ها باعث بارز شدن این نوع سوله و بالا رفتن تقاضا برای ساخت آن  و ملقب شدن به عنوان بهترین نوع سوله شده است.

Description: https://soulehsaz.ir/wp-content/uploads/SetWidth1000-Industrial-Shed-Interior.jpg

 

Description: C:\Users\lotus\Desktop\download (6).jpg